באילו מקרים כדאי לפנות לעו"ד רשלנות רפואית?

עם התפתחות הטכנולוגיה והידע הגיע גם שיפור ניכר במגוון הטיפולים הרפואיים שאנחנו מקבלים – הם פולשניים פחות, סטריליים יותר, יעילים ומהירים. עם זאת, לפעמים קורות טעויות מצערות במהלך הטיפול שבגללן נגרם למטופל נזק, ובעקבותיהן יש צורך להגיש תביעות פיצויים. מהי רשלנות רפואית וכיצד עורכי דין יכולים לעזור למטופלים לממש את הזכויות שלהם? בואו לקרוא את כל מה שחשוב לדעת בנושא במאמר שלפניכם.

 

ההגדרה של רשלנות רפואית

נתחיל בהגדרה היבשה של רשלנות רפואית, שהיא מקרה שבו הצוות המטפל חרג מצורת הטיפול המקובלת ולא פעל בסטנדרטים הנדרשים ממנו, ובשל כך פגע במטופל פגיעה שאפשר היה להימנע ממנה.

לפני שאתם מתחילים את תהליך התביעה חשוב שתתייעצו עם עורך דין מתמחה בתחום, שיוכל להנחות אתכם בצורה מדויקת באשר להגשת התביעה ולעזור לכם להגיש אותה באופן מסודר.

 

פנו לייעוץ של המקצוענים בתחום

תהליך הגשת תביעה על רשלנות רפואית יכול להיות מלחיץ, משום שצריך לעקוב אחר כל התנאים ולספק את כל המסמכים הנדרשים כדי להוכיח את צדקתכם. אתם לא חייבים לעבור זאת לבד, ולרשותכם מגוון עורכי דין המומחים במקרים של רשלנות רפואית שיעזרו לכם לעבור את התהליך בתחושה הכי חיובית שאפשר. מטרתם של עורכי הדין היא לעזור לכם למצות את כל הזכויות שלכם בנושא, לרבות גובה הפיצוי הכספי שמגיע לכם.

 

כיצד נראית רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית עלולה להופיע בכל טיפול שהצוות המטפל מעניק למטופלים. מקרים כמו מתן מינון שגוי של תרופות, ניתוח באיבר הלא נכון, התעלמות מממצאים חריגים בבדיקות, טיפול לקוי במהלך ההיריון או הלידה או התעלמות מההיסטוריה של המטופל נחשבים כולם למקרה של רשלנות רפואית. אם אתם חוששים שחוויתם טיפול לא מקצועי ונגרם לכם נזק, ייתכן שיש לכם עילה להגשת תביעה.

 

את מי תובעים על רשלנות רפואית?

התביעה על רשלנות רפואית מוגשת באופן ספציפי בהתאם למקום שטיפל בכם – אם קיבלתם טיפול בבית חולים ציבורי של המדינה, תוכלו להגיש תביעה נגד המוסד עצמו, נגד החברה המחזיקה בו או נגד מדינת ישראל אפילו. אם עברתם את הטיפול במוסד פרטי, כנראה תתבעו את המטפל הספציפי (או כמה מהמעורבים בטיפול) שהזיק לכם.

כמו כן, תביעות שבהן סכום הפיצוי הוא 2.5 מיליון ש"ח או פחות יוגשו לבית משפט השלום, ותביעות הדורשות פיצוי גבוה מזה יוגשו לבית המשפט המחוזי.

 

המסמכים שצריך לאסוף כדי להגיש את התביעה

כדי להגיש את התביעה תצטרכו לצרף כמה מסמכים. המסמכים צריכים להוכיח שהנזק נגרם לכם מהטיפול הלקוי ושאפשר היה להימנע ממנו בטיפול הולם:

  • תיעוד הטיפול – תיעוד הטיפול הלקוי שעברתם, לרבות רישומים אחרי ניתוח, ביקורים אצל רופא ועוד. בימינו כל הטיפולים מתועדים במפורט במערכת, ואתם או עורך הדין תצטרכו לגשת למוסד שטיפל בכם ולדרוש לקבל את המסמכים. אין למוסד הרפואי שום סיבה שלא לספק לכם מסמכים אלו.
  • היסטוריה רפואית – כל מסמך בהיסטוריה הרפואית שלכם שיכול להעיד לטובתכם שאכן התרחשה שגיאה במהלך הטיפול, לרבות אלרגיות, טיפולים קודמים או חוות דעת שניתנו לכם בעבר.
  • חוות דעת של רופא מומחה – אתם או עורך הדין תפנו אל רופא מומחה בתחום שבו התרחש הטיפול הלקוי, והוא יסביר בשפה מקצועית היכן התרחשו הליקויים ומהי חומרת הנזק שנגרם. חוות הדעת של המומחה היא האסמכתא המקצועית לכך שנגרם לכם נזק מטיפול רשלני.

 

סיכום

עורכי דין לרשלנות רפואית יכולים לעזור לכם לעבור בצורה חיובית ככל האפשר את התהליך של הגשת תביעה על רשלנות רפואית. אתם לא חייבים לעבור את התהליך לבד – מטרתם היא לעזור לכם להבין את חומרת המצב, לאסוף את המסמכים הנחוצים לתביעה ולכוון אתכם באשר לאפשרויות העומדות לפניכם.