הקמת חברה בחו"ל

הקמת חברה בחו"ל

תהליך הקמת חברה בחו"ל אינו מסובך כפי שהוא עשוי להיראות. ישנן חברות בינלאומיות רבות הפועלות בהצלחה במדינות אחרות ועושות עסקים עם עמיתיהן המקומיים.

 

על מנת להקים חברה בחו"ל, עליך לקחת בחשבון את השלבים הבאים:

– גלה אם למדינת הולדתך יש הסכמי סחר כלשהם עם המדינה שבה אתה רוצה להקים את החברה שלך. אם אין הסכמים כאלה, תצטרכו לברר מהן הדרישות החוקיות לפתיחת עסק וכמה זמן ייקח עד שהחברה שלכם תפעל.

– החליטו על שם החברה החדשה שלכם ורשמו אותה במדינה בה תרצו להקים אותה. תצטרך גם כתובת למשרד החדש הזה, שניתן לשכור או לקנות.

– הכינו את כל המסמכים הדרושים ורשמו אותם ברשויות בשתי המדינות – בבית ומחוצה לה – לפני הגשתם לאישור.

יש לזכור כמה דברים בעת הקמת חברה בחו"ל, כמו החוקים והתקנות במדינה, שיעורי המס ועלויות העבודה.

כשאתם מקימים חברה בחו"ל, תצטרכו לוודא שהמדינה ידידותית לעסקים זרים. אתה גם צריך להיות מודע לשיעורי המס ועלויות העבודה של אותה מדינה מסוימת.

ישנן מספר סיבות מדוע חברה עשויה לרצות להתבסס במדינה אחרת, למידע נוסף לחצו כאן.

 

כמה מהסיבות הנפוצות ביותר כוללות:

– הפחתת עלויות תפעול (למשל, עלויות עבודה נמוכות יותר, מסים נמוכים יותר)

– הגברת הגישה לשווקים וללקוחות (למשל, על ידי התקרבות אליהם)

– גישה למקורות הון חדשים או זולים יותר (למשל, השקעות זרות, הלוואות בינלאומיות)

– התחמקות מתקנות לא חיוביות (למשל, הימנעות ממכסי סחר, הגבלות יבוא/יצוא)

הקמת חברה בחו"ל אינה קלה כפי שהיא עשויה להיראות. ישנם גורמים רבים שעליכם לקחת בחשבון לפני ביצוע המעבר. הצעד הראשון הוא להבין את ההשלכות המשפטיות והמיסוי של הקמת חברה במדינה אחרת.

השלב השני הוא להבין את התרבות של המדינה שבה אתה רוצה להקים את העסק שלך וכיצד זה ישפיע על הפעילות העסקית שלך. אתה צריך גם לקחת בחשבון אם יש מחסומי שפה שיכולים להשפיע על ההתרחבות הבינלאומית שלך.

השלב השלישי הוא להחליט באיזה סוג של תעשייה אתה רוצה את החברה שלך ואם יש מגבלות כלשהן בענף זה עבור חברות ממדינות אחרות. לדוגמה, אם אתה רוצה להקים מסעדה, מדינות מסוימות עשויות לדרוש שהיא תהיה בבעלות של 50% לפחות על ידי מקומיים ומאוישת על ידי לפחות 75% מקומיים.

מדובר בתהליך מורכב וגוזל זמן הדורש הרבה מחקר והכנה. יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון לפני שמתחילים בתהליך זה. לדוגמה, אתה צריך לברר אם יש מגבלות כלשהן על סוג העסק שאתה רוצה להקים במדינה שבה אתה רוצה להקים את החברה שלך. אתה גם צריך לחקור את המסים והתקנות לאותה מדינה ספציפית ולעשות ודא שהם מתאימים ליעדים העסקיים שלך לפני שתמשיך עם ההקמה.